انواع کابینت آشپزخانه[+عکس مدل های جدید و راهنمای خرید]


کابینت در دکوراسیون آشپزخانه بسیار حائز اهمیت است، زیرا علاوه بر ایجاد دکوراسیونی شیک و مدرن باید به نحوی طراحی و اجرا شود که حداکثر استفاده از فضای آشپزخانه صورت گیرد و بتوان ظرف و ظروف و وسایل مورد نیاز را در آن جاسازی کرد. این المان دکوراتیو و کاربردی از متریال هایی نظیر چوب، فلز، هایگلاس، ام دی اف و پی وی سی و در طرح و رنگ متنوع تولید و به بازار عرضه می شود.

در انتخاب جنس کابینت باید دقت لازم صورت گیرد تا بتوان محصولی مقاوم با طول عمر طولانی داشت و در دکوراسیون آشپزخانه آن را تعبیه نمود. در این نوشته از ساختمانچی به معرفی انواع کابینت و طراحی کابینت آشپزخانه می پردازیم. با ما همراه باشید.

انواع کابینت

کابینت تمام چوب
استفاده از چوب در ساخت کابینت فضایی گرم و صمیمی به دکوراسیون خانه شما می بخشد. کابینت چوبی بسیار شیک و زیبا است، اما آماده سازی و نصب آن به مدت زمان زیادی نیاز دارد.

از مدل های مختلف آن می توان کابینت کلاسیک را نام برد. این مدل تماما از جنس چوب است و طرح های مختلفی بر روی بدنه آن حک می شود، اما یکی از معایب آن مقاومت پایین در برابر رطوبت و آب است. رطوبت باعث متورم و پوسته پوسته شدن چوب شده و عمر آن را پایین می آورد.

قیمت کابینت تمام چوب در مقایسه با سایر مدل ها گران تر است. کابینت کلاسیک ممبران از جمله نمونه هایی است که فضای لوکس خانه های سلطنتی در اروپا را یادآوری می کند. زیبایی این مدل به اندازه ای چشمگیر است که سال ها از جذابیت آن لذت خواهید برد.

طرح ها و نقش های بسیار زیبا، سرستون های منبت کاری شده، تاج ها و یراق آلات شیکی که در ساخت آن اعمال می شوند، چشم هر بیننده ای را به خود خیره کرده و ارزش دکوراسیون آشپزخانه را بالا می برند.

در حال حاضر افرادی که در خانه های لوکس زندگی می کنند، خرید کابینت کلاسیک را به سایر مدل ها ترجیح می دهند؛ زیرا این مدل یکی از لوکس ترین و به روزترین مدل هایی است که زیبایی آشپزخانه را دو چندان نموده و نمایی اشرافی و سلطنتی به خانه شما می بخشد.

چوب درختان گردو، افرا و بلوط که در ساخت بدنه و اسکلت آن به کار می رود حسی از طبیعت را وارد خانه کرده و فضا را گرم تر و صمیمی تر می نماید. این چوب ها دارای رگه های نامنظم طبیعی هستند و حسی نوستالژیک در انسان به وجود می آورند. کابینت کلاسیک ایشکاب بهترین و باکیفیت ترین محصولی است که در اختیار مشتریان قرار می گیرد و دارای گارانتی پنج ساله است.

تمیز کردن کابینت چوبی
کابینت از جمله المان هایی است که که مدام در معرض ذرات چربی ناشی از پخت و پز و یا گرد و غبار قرار دارد. این ذرات به مرور زمان بر سطوح مانده و تمیز کردن آن ها سخت می شود. اما اگر آن را به صورت مدام تمیز کنید همواره براق و عاری از آلودگی خواهد بود.

به منظور پاک کردن آلودگی از سطح آن می توانید از محلول رقیق سرکه سفید و آب یا مایع ظرفشویی و آب استفاده کنید. این محلول ها به رنگ کابینت آسیب نمی زنند و ظاهر زیبای آن را خدشه دار نمی کنند.

کابینت های گلاس
کابینت های گلاس از جنس MDF ساخته می شود و با روکش براق و پلاستیکی از جنس پلکسی گلاس پوشانده شده است. این روکش زیبایی منحصر به فرد و ظاهری شیشه مانند و براق ایجاد می کند. سطح هایگلاس براق است و نور را منعکس می کند، بنابراین منبعی برای انعکاس نور به شمار می آید.

استفاده از این مدل کابینت برای آشپزخانه هایی که نور کافی ندارند، بسیار مناسب است. ترکیب رنگ کابینت هایگلاس بسیار متنوع است و شما با توجه به دکوراسیون آشپزخانه خود می توانید رنگ دلخواه را انتخاب نمائید و از زیبایی آن لذت ببرید. اما این را بدانید که رنگ های تیره در مقایسه با رنگ های روشن خراشیدگی و آلودگی را بیشتر نشان می دهند.

بزرگ ترین عیب روکش گلاس نمایان شدن خط و خش بر روی آن است، به همین دلیل باید از برخورد اجسام نوک تیز مانند چاقو به آن جلوگیری کرد. از های گلاس نباید به عنوان صفحه کابینت یا کانتر استفاده نمود، زیرا مقاومت این متریال در برابر ضربه و خراشیدگی پایین است. تنها بدنه و درب محصول باید از این جنس انتخاب شوند.

تمیز کردن کابینت هایگلاس
این مدل به نسبت سایر مدل ها در برابر جذب گرد و غبار مقاوم تر است، اما اثر انگشت بر روی آن جا می گذارد. اگر جلوه تمیز و براق آشپزخانه برای شما حائز اهمیت است، بهتر است کابینت های گلاس سفید نقره ای سفارش دهید؛ زیرا رنگ های روشن اثر انگشت را کمتر نشان می دهند و تمیز کردن آن ها به راحتی با یک دستمال نیمه مرطوب انجام می شود.

کابینت PVC
کابینت پی وی سی از جنس پلاستیک فشرده است و در محیط هایی که استفاده از آب در آن ها زیاد است، کاربرد فراوانی دارد. این مدل کاملا ضد آب بوده و در برابر رطوبت مقاومت بالایی از خود نشان می دهد. PVC متورم و پوسته پوسته نمی شود و دوام و طول عمر آن بالاست.

کابینت هایی که از جنس پی وی سی ساخته می شوند در برابر ضربه، خش، مواد قلیایی و اسیدی مقاوم هستند و نگهداری و تمیز کردن آن ها به نسبت سایر نمونه ها آسان تر است.

همچنین وزن آن ها بسیار سبک بوده و بسیار سریع و آسان نصب می شوند. این مدل در طرح و رنگ متنوع ساخته می شود و نیازی به رنگ آمیزی مجدد ندارد. بزرگ ترین عیب کابینت PVC این است که پلاستیک به کار رفته در ساخت آن تجدیدپذیر نیست و به دامان طبیعت باز نمی گردد.

بخوانید!  ایده های طراحی خانه با سقف کوتاه
 
تمیز کردن کابینت PVC

این مدل نوعی کابینت آنتی باکتریال است و به ندرت آلودگی را به خود جذب می کند، اما به منظور پاک کردن گرد و غبار از روی آن می توان از دستمال مرطوب استفاده نمود.

کابینت فلزی
امروزه با ورود محصولات شیک و مدرن به بازار، استفاده از کابینت فلزی بسیار کاهش یافته و تنها نمونه هایی که سطحی صاف و براق از جنس استیل دارند، در دکوراسیون آشپزخانه بعضی خانه ها مورد استفاده قرار می گیرند؛ زیرا مقاومت آن ها در برابر حرارت، زنگ زدگی و آلودگی بسیار بالاست.

علاوه بر آن عمر استیل طولانی بوده و هزینه ای صرف نگهداری آن نمی شود. نصب کابینت استیل به راحتی و با مبلغ ناچیز صورت می گیرد. کابینت فلزی در سه نوع فولادی، گالوانیزه و استیل ساخته می شود که هر کدام معایب و مزایا خاص خود را دارند. نمونه فولادی مقاومت بالایی در برابر رطوبت ندارد و پس از مدتی دچار خوردگی و زنگ زدگی می شود، اما گالوانیزه به نسبت فولاد مقاومت بهتری در برابر نم و رطوبت از خود نشان می دهد.

در این مدل ها نمی توان از یراق آلات مدرن و یا انواع اکسسوری استفاده نمود. همچنین طرح و رنگی که برای آن ها انتخاب می شود، بسیار محدود است. بهترین نوع این محصول، مدل استیل است اما در حال حاضر کسی تمایل خرید یا سفارش آن ندارد؛ زیرا طرح و رنگ آن متنوع نبوده و جذابیت خاصی به فضا نمی افزاید، اما کابینت استیل صنعتی ممکن است در آشپزخانه های بزرگ صنعتی مورد استفاده قرار گیرد.

تمیز کردن کابینت فلزی
اثر انگشت به راحتی بر روی استیل به جا می ماند و برای تمیز کردن آن باید از دستمال مرطوب استفاده نمود. همچنین اسپری های چند منظوره و یا محلول های تمیز کننده سطوح فلزی می توانند سطح کابینت شما را تمیز و براق کنند.

کابینت ام دی اف
ماده ای که برای ساخت این مدل استفاده می شود تخته فیبر نرم یا سخت است. این تخته چوب به نسبت تخته های سه لایه که نئوپان نامیده می شوند، متراکم تر و در نتیجه مقاوم تر است. تنوع بسیار بالا و قیمت متنوع MDF باعث شده کابینت سازان به سمت این متریال گرایش پیدا کنند و محصولاتی زیبا و با دوام به مشتریان عرضه نمایند. رنگ بندی کابینت ام دی اف با هر نوع دکوراسیون همخوانی پیدا می کند، از این رو این متریال بهترین گزینه برای ساخت کابینت است.

این مدل ظاهری شبیه به چوب دارد و با روکش های چوبی، غیر چوبی و رنگ، پوشش داده می شود. MDF از فرآورده های چوب است که با دانسیته متوسط تولید می شود و وزن بسیار سبکی دارد. کابینت ام دی اف دارای سطحی صاف با خواص فیزیکی و مکانیکی بالایی است، به همین دلیل برای تعبیه در اطراف سینک ظرفشویی و کفپوش ها مناسب می باشد.

علاوه بر آن در برابر حرارت مقاومت بالایی دارد و عایق مناسبی برای صدا نیز محسوب می شود. بهترین رنگ ام دی اف قهوه ای روشن است؛ زیرا گرد و غبار و آلودگی را کمتر از قهوه ای تیره نشان می دهد.

نکات مهم در نگهداری از کابینت ام دی اف
بهترین زمان تمیز کردن آن سریعاً پس از آلوده شدن است. قبل از جذب آلودگی بهتر است آن را تمیز کنید.
گاهی اوقات به دلیل کمبود رطوبت هوا، سطح کابینت ممکن است ترک بردارد، از این رو از واکس یا اسپری برای پوشش سطح استفاده کنید. پوشش های محافظ طول عمر MDF را افزایش می دهند.
هر چند انواع مدل های این محصول از مقاومت لازم در برابر نم و رطوبت برخوردار هستند اما باز هم در صورت ریختن آب بر روی آن ها باید با دستمال آن را پاک نمود. با این کار، عمر آن ها طولانی تر خواهد شد.
کابینت ممبران
یکی از نمونه های زیبای کابینت که می توان در طراحی داخلی آشپزخانه مورد استفاده قرار داد، کابینت ممبران می باشد. این کابینت نمونه به روزرسانی شده کابینت های چوبی کلاسیک بوده و از آن بیش تر در آشپزخانه های لوکس استفاده می شود. اگر به دنبال طراحی آشپزخانه کلاسیک و مدل کابینت آشپزخانه ایرانی جدید هستید، پیشنهاد ما انتخاب این مدل کابینت می باشد.

برخلاف تصور برخی افراد که گمان می کنند کابینت ممبران و وکیوم تفاوت دارند باید گفت که این دو تفاوتی با یکدیگر ندارند و ممبران همان کابینت وکیوم است. ممبران نوعی روکش PVC است که بر روی مغزی از جنس ام دی اف یا چوب طبیعی کشیده می شود و حاصل آن ساخت کابینت ممبران می باشد.

آن چه که مهم است در هنگام ساخت باید از وکیوم شدن روکش بر روی تخته اطمینان حاصل شود، چرا که در طولانی مدت می تواند باعث جدا شدن روکش از روی تخته شود. این موضوع را می توان یکی از معایب کابینت ممبران در نظر گرفت. هم چنین این کابینت در برابر نور خورشید چندان مقاوم نبوده و بنابراین بهتر است برای آشپزخانه هایی که کابینت در معرض نور خورشید قرار دارد، استفاده نشود.

کابینت های مختلف آشپزخانه بر اساس نوع سفارش
کابینت معمولی
کابینت معمولی به صورت پیش ساخته وجود دارد و ابعاد آن استاندارد است. آماده سازی و نصب آن ظرف چند روز انجام می شود و نیاز به مدت زمان طولانی ندارد. مدل و ابعاد آن نیز محدود است و مشتری فقط می تواند از بین مدل ها، مدل مورد نظر خود را انتخاب کند.

کابینت نیمه سفارشی
کابینت نیمه سفارشی به صورت پیش ساخته نیست، بلکه بعد از سفارش در کارگاه ساخته می شود. قیمت آن نسبت به نوع عمومی بالاتر است؛ زیرا سلیقه مشتریان در انتخاب آن نقش دارد. زمان ساخت و آماده سازی کابینت های نیمه سفارشی طولانی تر از مدل های معمولی است.

کابینت سفارشی
کابینت سفارشی بنا به درخواست مشتری در هر طرح، رنگ و جنسی ساخته می شود. یکی از مزیت های آن پر کردن قسمت هایی از آشپزخانه با ابعاد نامتعارف و کج است. مدل های معمولی این قابلیت را ندارند و فقط برای قسمت های صاف و استاندارد در آشپزخانه تعبیه می شوند.

بخوانید!  مزایای موکت تکه ای و رولی وُروِرک (Vorwerk)
 
قیمت نوع سفارشی نسبت به دیگر مدل ها گران تر می باشد. البته قیمت تمام شده آن بسته به نوع متریال و طرح کار شده در ساخت آن ها دارد. اگر می خواهید برای آشپزخانه خود طرحی خاص داشته باشید و دکوراسیونی شیک و ایده آل در آن پیاده کنید، بهتر است کابینت آشپزخانه خود را طبق سلیقه خود طراحی نموده و از فضا آشپزخانه استفاده بهینه نمایید.

نکات مهم برای خرید کابینت آشپزخانه
اگر وسایل زیادی برای قرار دادن در کابینت آشپزخانه دارید، کابینت های کلاسیک بهترین انتخاب می باشند.
اگر آشپزخانه شما کوچک است، بهتر است از کابینت های کشیده و تا سقف استفاده کنید.
رنگ های تیز و تند ممکن است پس از مدتی شما را خسته و کسل کند، پس بهتر است از رنگ های ملایم یا مکمل استفاده کنید.
اگر به فضا زیادی برای قرار دادن اشیاء نیاز ندارید و به عنوان یک المان تزیینی آن را بکار می برید، بهتر است از کابینت های مدرن استفاده کنید.
اگر محیط شما رطوبت بالایی دارد، از کابینت های چوبی و فلزی استفاده نکنید. بهترین کابینت برای این محیط ها، کابینت های ضد آب می باشد.
اگر قد کوتاهی دارید، از کابینت های کلاسیک استفاده کنید تا برای باز کردن آن مشکلی نداشته باشید.
انتخاب کابینت های ممبران می تواند تمام فضا را تحت پوشش قرار دهد.
اگر آشپزخانه بزرگی دارید از رنگ های تیره و اگر آشپزخانه کوچکی دارید از رنگ های روشن استفاده کنید.
مراکز خرید کابینت آشپزخانه
کابینت ها از متریال هایی هستند که به وفور در هر شهری وجود دارند و شما می توانید به کارگاه های نجاری مراجعه و کابینت خود را سفارش دهید و یا به فروشگاه های عرضه کننده این محصول بروید و پس از انتخاب نوع، جنس و رنگ، کابینت مورد نظر خود را انتخاب و سفارش دهید. ما در این بخش قصد داریم به معرفی برخی خیابان هایی که این محصول را عرضه می کنند، بپردازیم.

تهران
در تهران می توانید این محصول را در خیابان ستارخان، خیابان ولیعصر، خیابان آرارات، میدان امام حسین خیابان انقلاب، فرمانیه خیابان لواسانی، آزادی خیابان هاشمی خیابان علیاری، سفارش و خریداری نمایید.

اصفهان
از جمله خیابان هایی که می توانید برای خرید این محصول مراجعه کنید، خیابان شهروند، خیابان هشت بهشت غربی، خیابان شیخ صدوق، خیابان دهش، خیابان بسیج و خیابان شهید واقفی می باشند.

قیمت کابینت
کابینت ها قیمت های متفاوتی دارند، برای مثال چوب یک متریال طبیعی است و در مقایسه با ام دی اف که نوعی چوب فرآوری شده می باشد از نظر ارزش، استحکام و زیبایی برتری دارد، از این رو قیمت کابینت کلاسیک به نسبت سایر مدل ها گران تر خواهد بود.

در مورد کابینت های ام دی اف می توان گفت کیفیت ورق های ام دی اف تاثیر مستقیم بر قیمت محصول دارند، هر چه کیفیت بالاتر باشد، مسلماً محصول گران تر خواهد بود. کابینت PVC نسبت نمونه های تمام چوب و یا ام دی اف قیمت پایین تری دارد.

در مورد کابینت های هایگلاس نیز باید توجه داشت هر چه کیفیت ورق های گلاس بالاتر باشد مسلماً قیمت ساخت کابینت بالاتر است. محصولات باکیفیت عمری طولانی تر و ظاهری براق تر دارند، از این رو برای داشتن آشپزخانه ای لوکس بهتر است کیفیت محصول را مد نظر قرار دهید. شما می توانید برای دیدن قیمت های این محصول به بخش قیمت کابینت مراجعه فرمایید.

شرح محصول
قیمت
تاریخ بروزرسانی
کابینت تمام MDF هایگلاس دکوپنل در کرج
۱۳,۰۰۰,۰۰۰ ریال
۱۳۹۹/۷/۱۳
روشویی کابینتی مدل E۰۴۸
۲۴,۲۰۰,۰۰۰ ریال
۱۳۹۹/۷/۱۳
کابینت روکش چرمی ترک
۲۵,۰۰۰,۰۰۰ ریال
۱۳۹۹/۷/۱۳
کابینت لترون نوار بدنه PVCدو میل
۱۸,۹۰۰,۰۰۰ ریال
۱۳۹۹/۷/۱۳
کابینت پلاتینیوم بدنه MDF
۱۹,۶۰۰,۰۰۰ ریال
۱۳۹۹/۷/۱۳
نکات پایانی
زیبایی و نما کابینت با ابزار جانبی و یراق آلاتی که در آن به کار می رود دو چندان می شود. دستگیره ها، لولا، ریل، جک، پایه زیر کابینتی، اکسسوری ها و دیگر ابزاری که در ساخت آن ها استفاده می شوند، تاثیر بسزایی در زیبایی این المان ها دارند. در انتخاب یراق آلات دو فاکتور کارایی و زیبایی باید مد نظر قرار گرفته شوند.

امیدواریم این نوشته از ساختمانچی اطلاعات مفیدی را در مورد انواع کابینت ها و ویژگی ها هر کدام به شما کاربران گرامی ارائه کرده باشد. در انتهای این نوشته، مدل های زیبایی از کابینت را برای شما آماده کرده ایم که امیدواریم از دیدن آن ها لذت ببرید و در انتخاب و ساخت کابینت خانه خود، از این ایده ها استفاده کنید.

منبع : www.sakhtemanchi.com

دسته‌بندی نشده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس باما